Voetbalmakelaar

 Tijdens deze opleiding leer je hoe je individuen en clubs kunt adviseren en ondersteunen bij juridische zaken of HR-trajecten. Je weet hoe je ingewikkelde en zakelijke informatie begrijpelijk moet maken en hoe je mensen het beste kunt adviseren, benaderen en gesprekken kunt voeren. Om het maximale uit jezelf te halen, volg je een complete voetbalopleiding, als  potentiële voetbalmakelaar, richting de bedrijfskundige kant van de arbeidsmarkt.

Talent World biedt met de opleiding “Voetbalmakelaar” simpelweg een combinatie van een erkende (deeltijd) mbo op niveau 3 en 4 of kort hbo met een leerwerkplaats in een dynamische voetbalomgeving.

Je hebt volle schoolweken, die in een vast programma de lessen, het praktijkleren, het trainen en beleven van je passie voor voetbal combineert. Met één voorwaarde, jouw ambitie en passie voor voetbal, is met tenminste 8 uur training en persoonlijke coaching/ontwikkeling per week, leidend!

Na deze opleiding kun je aan de slag op verschillende afdelingen binnen een sportorganisatie. Zo kun je werken bij personeelszaken, maar kun je je ook bezighouden met de juridische en administratieve taken.

Waar je ook terecht komt, het is belangrijk dat je professioneel en nauwkeurig te werk gaat. Je zal veel werken met vertrouwelijke informatie. Ook zal je gesprekken voeren met medewerkers of cliënten. Voor deze opleiding is het belangrijk dat je goed bent met taal en het leuk vindt om zaken tot de bodem uit te zoeken.

Het beste voor elke medewerker of cliënt maar binnen de wetgeving, gemaakte regels en afspraken, dat is waar jij voor gaat!

Leren Presteren, weten wat je einddoel is!

Toetsing, examens en diploma's!

Je verkrijgt het mbo3 of 4 diploma en het vakdiploma “Beroepsvoetballer”, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordelingen voldoende zijn, positieve afronding opdrachten “Loopbaan Burgerschap ” en het examen beroepspraktijkvorming (proeve van bekwaamheid) met een voldoende is afgerond. Daarnaast zijn alle verplichte vakken, Nederlands, Engels, rekenen en een vreemde taal, bij het Centraal Examen met een voldoende afgerond.

Elke module wordt afgesloten en beoordeeld met en/of :
§ een mondelinge presentatie voor de potentiële investeerders en klanten voor jouw sales- of businessplan.
§ een praktijkopdracht (uitvoering) ten gunste van je eigen plan.
§ een schriftelijke opdracht, welke een integraal onderdeel uitmaakt van je sales- of businessplan.
§ een schriftelijke toets over de behandelde lesstof in de module.

Wij ontwikkelen toekomstige professionals voor de voetballerij

Wat de opleiding uniek maakt!

 • Je werkt aan de ontwikkeling van een eigen Start Up, door te leren in een totale voetbalorganisatie
 • Je krijgt structuur door een vast en voltijd programma van 36 uur per week, met alle onderdelen voor jouw toekomst!
 • Je hebt keuzevrijheid van studierichting, die wel afhankelijk is van je vooropleiding natuurlijk
 • Je behaalt een erkend MBO 3 of 4 diploma, of een Associates Degree
 • Je behaalt een erkend vakdiploma “Voetbalmakelaar”
 • Er is een goede balans tussen theorie en praktijk: het direct toepassen van de theorie in de eigen onderneming maakt leren leuk
 • Je werkt met gemotiveerde medestudenten met dezelfde passie, op en buiten het veld
 • Je krijgt docenten en Business Coaches uit de praktijk in een die bekend zijn met de voetbalomgeving
 • Opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar of via  DUO lening te bekostigen

Praktijkervaring :
"No Pain, No Gain!"

Als erkend leerbedrijf geven wij onze student-voetballers, in aanvulling op het goede werk van de onderwijsinstelling en docenten, workshops en master classes ten aanzien van ondernemerschap, management en imagineering. De spelers en studenten vormen in eerste instantie onder leiding van een Talent Manager of Business Coach (praktijkbegeleider) een totaalorganisatie, verantwoordelijk voor de uitvoer van een nieuw of doorlopend project.

De student-voetballers solliciteren voor hun rollen in een projectteam en worden met het “No Pain, No Gain” principe aan de doelstellingen van het project gehouden. Uiteindelijk ontdekt een student-voetballer zo of het ondernemerschap bij hem of haar hoort en past. Daarbij gaan wij als organisatie met de student-voetballer aan de slag. Wij willen ontdekken hoe wij die kunde en ambitie, verder dan de opleiding en de sport, kunnen ondersteunen.

Het doel is dat iedere stagiaire uiteindelijk met zijn ambitie ziet hoe hij de wereld van 2030 gaat beïnvloeden, op een positieve manier! Imagine That!

Overzicht van de modules

Vakdiploma voor het ondernemerschap met voetbal

vakdiploma "Voetbalmakelaardij"

Het vakdiploma “Voetbalmakelaardij” biedt (potentiële) spelersbegeleiders de kans om hun organisatie op te tuigen of dienst te verbeteren. 
Via ons online les- en coachingprogramma  wordt elke deelnemer in de groei gestimuleerd. 

Leerlijn "Voetbalmakelaar"
i.s.m.
Hogeschool Rotterdam en ROC Mondriaan

Voetbalmakelaar - kort hbo (AD)
Human Resource Management

Bij de Associate degree (Ad) Management pas je de kennis direct toe op projecten en opdrachten op de werkplek die je al hebt. De ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven en de (semi-)overheid volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Door de crisis en bezuinigingen is de trend ‘meer met minder’ bij veel van toepassing: bezuiniging op personeel, efficiëntere werkprocessen en meer focus op de klant zijn enkele gevolgen. 

Met de Ad Management word je voorbereid om mee te gaan met deze ontwikkelingen en hierop te anticiperen. Centraal staat het ontwikkelen van je eigen leiderschap binnen processen en projecten. 

Deze 2-jarige hbo-opleiding, waar je intensief wordt begeleid door een persoonlijke coach, is gericht op alle aspecten die te maken hebben met jouw werkplek en het verbeteren en vernieuwen van processen in organisaties.

Voetbalmakelaar - mbo3
Allround Assistant Business Services

Ben jij iemand die houdt van aanpakken en graag collega’s en klanten wil helpen? Zorg jij er altijd voor dat zaken goed en op tijd geregeld zijn? Dan past de opleiding Allround Assistant Business services helemaal bij jou!

Met deze opleiding leer je alles wat te maken heeft met zakelijke dienstverlening. Je leert niet alleen over marketing en communicatie, maar ook hoe je een goede planning maakt en werkt met financiële gegevens. Gedurende de opleiding loop je stage zodat je een beter beeld krijgt van de praktijk en leer je het geleerde in de praktijk toe te passen.

Voetbalmakelaar - mbo4
Legal, Insurance & HR Specialist

Als Legal, Insurance & HR Specialist weet jij alles over wet- en regelgeving binnen verschillende sportdomeinen. Je begrijpt in welke bestuurlijke en politieke omgeving een club of speler opereert.

Als medewerker op een juridische afdeling of personeelszaken word je vaak geconfronteerd met complexe vragen, dossiers of situaties. Deze komen van collega’s of externe klanten. Jij bent onderzoekend, communicatief vaardig en kunt nauwkeurig werken.

De informatie waarmee je werkt is vertrouwelijk: jij stelt je neutraal en integer op. Dat betekent ook vaak dat je werkt onder strenge geheimhoudingsplicht. Zelfstandig standaardprocedures volgen is voor jou geen probleem.

Wat is je investering?

Schrijf je in vóór 14 april 2022!

Normale prijs is 

€9.000,-

Maar nu voor de eerste 10 meldingen bieden wij dit programma aan voor slechts

7.500.- euro!

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text.

Wacht! Dit is nog niet alles.....

Studiereizen met de voetbalopleiding

Voetbalbelevingen en studiereizen en naar Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland

Talent World verbind jouw ambitie aan de wereld van Frenkie de Jong in Barcelona en laat je schitteren in Parijs zoals Messi doet.  In Engeland beleef je coaching bij topclubs uit de Premier League en bezoek wedstrijden een wedstrijd in Europa!

Klinkt het te mooi om waar te zijn?

Elke schoolvakantie mag je weer inpakken.  Je speelt tegen de Europese top, of net daaronder, dan weer in Spanje, dan weer in Portugal,dan weer Frankrijk of Duitsland en beleeft top ervaringen met Premier League clubs in Engeland.

De ene keer in het vliegtuig, dan weer met de bus en een enkele keer met de boot. Alle ervaringen die je kunt bedenken in één studieprogramma, zoals een profspeler bij een BVO.

De studiereizen, worden in september van het studiejaar bekend gemaakt. 

Master Class : "PHD-in-één-dag"

Leg hier uit wat het programma oplevert en wat het is.
Bijvoorbeeld een 3 maandelijks coaching programma waarin we een specifiek probleem gaan oplossen.

Alleen NU van 995.- voor

495 euro p.p.

Deze gingen je voor...

Twijfel je nog?

Meest gestelde vragen:

De opleiding Legal, Insurance & HR Specialist is een BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je zit ongeveer 40% van de tijd op school. De rest van de tijd doe je praktijkervaring op en werk je aan je voetbaltechnische ontwikkeling. Natuurlijk ook aan je eigen onderneming.

Je doet brede kennis op over verschillende juridische domeinen en rechtsgebieden, wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid en financiële processen. Je leert je brede kennis van HR-processen en CAO toe te passen. Daarnaast volg je vakken zoals Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap.

 • Je doet brede kennis op binnen verschillende rechtsgebieden: arbeidsrecht, bestuurs- en staatsrecht, privacyregelgeving, privaat- en publiekrecht
 • Werken met wetboeken en jurisprudentie
 • Je leert meer over de financiële procedures van klanten, denk aan aangifte loon- en inkomstenbelasting, toeslagen, aanmaningen, schadeverzekeringen etc.
 • Je doet brede kennis op van HR-processen en kan met een CAO omgaan
 • Je leert uiteenlopende vragen van collega’s of klanten behandelen. Je analyseert de vraag, verzamelt relevante gegevens en bepaalt welke wet- en regelgeving van toepassing is. Dit gebruik je in je concrete advies
 • Opstellen en invullen van documenten die voldoen aan regelgeving en/of organisatie specifieke regels en die vastleggen in dossiers
Overheden als gemeentes, waterschappen, UWV, notariskantoren, advocatenkantoren, incassobureaus, verzekeraars, makelaars, schuldhulpverlening, uitzendbureaus, afdeling Personeelszaken bij organisaties uit verschillende branches.
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.

 • Kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij verwacht van de opleiding, wat wij verwachten en of je nog extra ondersteuning nodig hebt. Dit doen we zodat je met de juiste verwachtingen aan je opleiding kunt beginnen.

VOORUIT BETALEN?

Dan krijg je van ons 5% korting op de totale opleidingskosten! | € 8.550,- totaal

Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen!

€ 450,- per maand

20 termijnen | € 9000,- totaal

CURSUSGELD

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Kosten DUO 2022/2023: nog niet bekend

Je volgt je opleiding op het creatieve en sportieve Talent World Campus. Door onze goede contacten in de sectoren, kun je bijvoorbeeld stage lopen op de juridische/HR-afdeling van Talent World, Media Markt, Nike, Zara, Heineken of de AHOY. Maar ook een stage bij een advocaten- of notariskantoor, gemeente of bij de Rechtbank is mogelijk. 

De focus in de opleiding ligt op doen: je leert vanaf dag 1 de juridische theorie en praktijk van docenten die zelf ook lang in het bedrijfsleven werkten of nog steeds werken. 

Je krijgt gastlessen van mensen uit het vak én leert door het doen van praktijksimulaties in de klas of met medestudenten. Je gaat regelmatig op inspirerend bedrijfsbezoek en gaat vanaf het eerste jaar al op stage.

Naast het wettelijk bepaalde lesgeld/cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra’s. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

 • Hbo – Bestuurskunde / Overheidsmanagement
 • Hbo – HRM / personeelswerk
 • Hbo – Maatschappelijk Werk & Dienstverlening
 • Hbo – Management, Economie & Recht
 • Hbo – Personeel & Arbeid / Personeelswerk
 • Hbo – Recht
 • Hbo – Sociaal Juridische Dienstverlening

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Wil je dit echt? Meld je dan hier aan

pro-direct beeldmerk2