Sport Business UniverCity

Ben jij gestart met een niveau 3 of 4 opleiding maar twijfel je of je de juiste keuze hebt
gemaakt? Wil je eigenlijk stoppen, maar de school niet zonder diploma verlaten?
Dan is Sport Business UniverCity iets voor jou!

Verkorte route
behaal je MBO2 startkwalificatie in 12 weken!

Sport Business UniverCity wil voortijdig schooluitval terugdringen en de doorstroom van vmbo naar mbo en arbeidsmarkt bevorderen. Dat doet SBU door middel van verschillende thematische projecten voor scholieren, decanen, ouders en het bedrijfsleven.

Sport Business UniverCity biedt jou de mogelijkheid om binnen 12 weken een mbo diploma ‘Assistent Business Services’, niveau 2 te behalen. Met dit diploma behaal jij een startkwalificatie waarna je kan gaan werken of doorstuderen (niveau 3 en 4) op een andere opleiding dan de huidige.

Je combineert dagelijkse lesprogramma’s, online , op locatie en in de praktijk met minstens één dag per week in het leerwerkbedrijf. Alles wat je leert in de lessen breng je meteen in praktijk zowel van de school als op het veld. Je diploma’s behaal je door het goed afleggen van een aantal simulatie-examens.  Verder krijg je natuurlijk examens Nederlands, rekenen, Engels en keuzedelen. We bereiden je tijdens de opleiding voor op deze examens. Om te garanderen dat je het programma succesvol afrondt, is het ingericht met een passieprogramma van 12 weken. Kies het programma dat bij je past!

De belangrijkste doelstellingen

  • bevorderen van goede doorstroom vmbo naar mbo
  • voorkomen van voortijdige schooluitval
  • bevorderen van kennis over de arbeidsmarkt
  • creëren van maximale ontplooiingskansen op de arbeidsmarkt

 

Wij zijn die andere opleiding...

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Deze verkorte opleiding bij Sport Business UniverCity biedt jou een basis voor je toekomst, of je hierna nu gaat werken of besluit om verder te studeren. Je leert vaardigheden als gegevens invoeren, zakelijke telefoontjes voeren, reserveringen maken, zakelijke brieven en mails schrijven en bezoekers ontvangen. 

Daarnaast is Sport Business UniverCity een ‘Microsoft School’, waardoor je ook veel leert over het gebruik van computerprogramma’s als Office 365.

Je hebt je diploma behaald? Hoe dan verder?

Dan heb je na hard werken je diploma behaald, wat nu? Met het behalen van
je niveau 2 diploma heb je een startkwalificatie behaald en kan je dus kiezen of je gaat werken of doorstuderen. Maar hoe kies je wat bij jou past? Tijdens je opleiding ondersteunen we je in je keuzeproces, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Met je vakdiploma kun je ondersteunend aan de slag in het beroep waar je een passie voor hebt, in de sport-, cultuur- of gamingsector, maar je kunt ook doorstromen naar een junior opleiding op mbo3 of mbo4 niveau.

 

Een methodiek die garant staat voor de breedst denkbare ontwikkeling

GARANTIE #1

Je werkt aan een specifiek vakdiploma, gericht op jouw passie, waarmee je bij de opleiding van je keuze, wordt geholpen de kennis om te zetten in een concreet plan.

GARANTIE #2

Elke opleiding is gericht op dagelijkse sportieve en passievolle training ongeacht je niveau of sekse, waarin je ontwikkeling meetbaar wordt vastgelegd.

GARANTIE #3

Binnen het traineeship en stageproject werk je op externe  opdrachten in de sportwereld om je cv te bouwen en je competenties te ontwikkelen

Kies de startkwalificatie die bij je past!

Startkwalificatie en voetbalopleiding
Beroepsvoetballer

Wil je je op professionele wijze bezighouden met de begeleiding van voetballers en werken in de voetballerij? Dan maak je met dit programma de juiste keuze. Het programma besteedt aandacht aan alle aspecten gekoppeld aan sportprestaties en business doen in de sport. Daarnaast wordt er  ingegaan op het effect van voeding. Met deze praktijkgerichte aanpak “Leren Presteren” zul je merken dat je direct succesvoller wordt als voetballer. 

Het programma wordt verzorgd door business die zelf in de praktijk actief zijn. Onder hun begeleiding werk je aan praktijkgerichte opdrachten, zodat je de theorie direct kunt toepassen.

Startkwalificatie en opleiding gaming
E-Sports Business Instituut

Gaming is de nieuwe markt. Bedrijven, scholen en overheidsinstellingen stappen allemaal over op “gamification”. Dit kun jij straks gaan begeleiden! Ben je creatief bezig met grafische ontwerpen, drukwerk en digitale media. Kun je straks een e-sport competitie opzetten of toernooi organiseren? Met dit vakdiploma leer je de basisbeginselen van het beroep mediavormgever. Je verdiept je in de stappen van het ontwerpproces en je leert planningen maken. Hoe stem je jouw concept af op de gekozen doelgroep? Wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen? En hoe kun je jouw werk effectief promoten? Je werkt samen met een opdrachtgever E-Sports Business Instituut. Lijkt jou het creatieve werk, gaming en evenementen leuk? Kies dan dit traject!

Startkwalificatie en opleiding cultuur
Surinaamse Sko-Ro

Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van kinderen en jongeren die hulp nodig hebben? Wil jij kinderen en hun opvoeders ondersteunen? Volg dan de startkwalificatie met afstudeerrichting Jeugdzorgwerker/cultuur. Jongeren en hun opvoeders kunnen verschillende wensen en behoeften hebben. Jij leert hoe je hiermee omgaat en helpt problemen bij de opvoeding te voorkomen. Je biedt begeleiding, advies en oplossingen. Maar, belangrijkste, je begrijpt de cultuur!

Om dit te kunnen verdiep je je onder andere in de leefwereld van jongeren, de invloed van (social) media op jeugdcultuur, diversiteit in gezinnen en het opstellen van een toekomstplan. J kunt hierna werken of doorstuderen tot een professional in de jeugdzorg!

Wat is je investering?

De startkwalificatie

De opleidingskosten voor het startkwalificatieprogramma (12 weken) zijn

€495,-

Afhankelijk van je gekozen vakdiploma en studierichting komen hier de kosten van de modules bij tot maximaal €1.995,-

Woon jij in Rotterdam en ben je op zoek naar werk? Dan kun jij misschien wel gebruikmaken van de Rotterdamse scholingsvoucher. Voor een bedrag van maximaal 2.500 euro kunnen werkzoekende uit Rotterdam zich laten bij- of omscholen met een opleiding tot en met mbo 4-niveau. Met de scholingsvouchers kun je een cursus, beroepsopleiding of (volledige) mbo-opleiding volgen om je kansen op een baan vergroot wordt. 

Ben jij gemotiveerd en wil je jouw baankansen vergroten? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Startkwalificatie
E-learning of virtual classroom

Sport Business UniverCity biedt de kans om de opleiding klassikaal volgen (kan na intake verplicht worden gesteld) op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? 

Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door de Talent Manager.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een Business Coach én digitaal. 

De kortste weg naar de carrière van je dromen

Plan een intakegesprek

Wil je meer weten over het succes van onze opleidingen?
Vul het contactformulier in een Talent Manager neemt contact met je op!