Buitenland Stage

Curacao

Wil jij een Succesvolle en Onvergetelijke stage op Curacao? TWI Stagebureau is dé organisatie die dit voor jou kan regelen. Wij hebben diverse stageplekken beschikbaar op Curacao en nemen het lokale regelwerk voor jou uit handen! 

Een gegarandeerde stageplaats in Curacao

Bij TWI Stagebureau garanderen wij voor ruim vijftien mbo en hbo opleidingen een erkende stageplaats. Dit betekent dat wij voor jou een grote zorg wegnemen, op weg naar je internationale ambitie. Daarbij hebben wij oog voor je ambitie en passie!

Help mij aan Huisvesting en vervoer

Je wilt een fijne en veilige plek hebben om te wonen. Door samen te werken met betrouwbare verhuurders kun je rekenen op een kwalitatief, schoon en veilig verblijf. Wanneer je behoefte hebt aan vervoer kunnen wij dit ook voor jou regelen.

Peace of Mind Ouders onze 24/7 helpdesk

Buitenlandse stagiaires en ouders hebben de behoefte om een contactpersoon op Curacao te hebben. Met onze 24/7 helpdesk kunnen wij aan deze behoefte voldoen. Stagiaires en ouders kunnen op elk moment voor alle vragen rondom de stage.

Kosten

De kosten op Curacao zijn ongeveer 1200 euro per maand om jezelf te kunnen onderhouden. Dit bestaat uit huisvesting (+/- 400 euro) voor kamer of appartement. Eten en drinken (+/- 400 euro) Je bent zo 200 euro kwijt aan leuke uitjesdingen.

Werkvergunning

Als Nederlandse student heb je voor een stage op Curacao geen visum nodig, maar een werkvergunning. In Curaçao dien je je in te schrijven in het bevolkingsregister. Wanneer je het land verlaat, schrijf je je hier weer uit. Wij helpen bij al deze processen.

Inentingen

Doordat je je langere tijd onderdompelt in de cultuur van Curacao is de kans dat je medische hulp nodig hebt groter. Je kan in aanraking komen met ziekten die we in Nederland niet kennen. De GGD raadt daarom extra maatregelen aan.

Actuele stagevacatures op Curacao

Een onvergetelijke stage in de Caraïben

Stage lopen op Curacao ligt voor veel studenten voor de hand. Curacao is een van de populairste plekken voor studenten uit Nederland en België om stage te lopen. Een buitenlandse stage Curacao heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot mooie natuurgebieden en bijzondere cultuur. Het is niet voor niets dat het land een populaire vakantie bestemming is.

Wel is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen voor je gaat, denk hierbij aan huisvesting en de juiste documenten. Wij helpen je hierbij op weg en beantwoorden al je vragen.

Het leven, werken of een stage op Curaçao wordt vaak beschreven als een grote vakantie. Dit is niet gek als je de zomerse temperaturen, palmbomen en mooie stranden ziet. Ook zijn er dagelijks leuke happy hours, vuren op het strand en gave feesten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je op een goede manier omgaat met jouw stage en hard werkt om je stage met een voldoende af te ronden.

De temperatuur ligt er het gehele jaar gemiddeld tussen de 26 en 32 graden, terwijl het soms kan voelen als 37 graden. De zon schijnt het overgrootte deel van de tijd, de meeste mensen zijn in hun vrije tijd dan ook op het strand te vinden.

 

Een gegarandeerde en
erkende stage MBO en HBO

Ben jij de Young Professional die onze partners & klanten verder helpt?

 Young Professionals leren bij Talent World twee keer sneller dan in een reguliere stage of baan. Zij bouwen in korte tijd met de grootste opdrachten in internationale sectoren heel veel economische en ondernemers (werk)ervaring op. 
 
Bij Talent World doorloop je jouw stageperiode met veel plezier, ontwikkeling hoeft niet moeilijk te zijn maar wel met en No Pain, No Gain mindset. Schuilt er een ondernemer in je? Dan dagen wij je uit om onder onze vleugels en met onze investering hieraan vorm te geven!
 

Introductieprogramma
op Curacao

Masterclass Curacao

 • uitleg Curacao geschiedenis
 • uitleg grootste culturele verschillen met Nederland
 • uitleg omgangsvormen en veiligheid in Curacao
 • De actualiteit in Curacao
 • stadswandeling door Willemstad

 Stadstour Willemstad

Een uitgebreide wandeling langs de hoogtepunten van de historische binnenstad, waarbij de gids veel informatie geeft. Historie, wetenswaardigheden en anecdotes over de monumenten, gebouwen en straten.
Deze wandeling is standaard te voet.

Tweedaagse Eilandtrip

 • 1 overnachting
 • verblijf in een eco-resort
 • zwemmen in Klein Curacao
 • Ontdek de lokale cultuur 
 • bezoek traditionele wijk St. Maria
 • boottocht
 • bezoek Museum

Waarom Curacao?

Stage lopen in Curacao is een avontuurlijke ontdekkingsreis. Er zijn mooie stranden, je kunt er duiken, er is een mooie natuur en kun je ook meerdere prachtige stranden bezoeken. En natuurlijk met medestudenten uit gaan!