Voor Bedrijven

TWI Stagebureau leert studenten vakkundig te handelen en te werken aan integrale oplossingen voor vraagstukken in de beroepspraktijk en samenleving. 

Onderzoekend vermogen en ondernemerschap spelen daarin een cruciale rol. Dit leerproces vindt niet alleen plaats in de schoolbanken, maar juist ook daarbuiten, samen met het werkveld. 

Samenwerken met Talent World International kan op vele manieren en in verschillende werkvormen. Verken de mogelijkheden en draag bij aan actueel en adaptief onderwijs.

Heeft jouw organisatie een stage- of afstudeermogelijkheid beschikbaar maak dat dan kenbaar zodat onze stagiaires de kans krijgen hun cv verder uit te breiden.

Waar moet de organisatie aan voldoen?

  • binnen de organisatie is een aanspreekpunt aanwezig met voor de opleiding relevante vakkennis op minimaal hbo-niveau
  • de organisatie bestaat uit minimaal 4 personen

Wil je hulp bij
het vinden en begeleiden van stagiaires?

Werving & selectie

Een succesvolle stage begint bij zorgvuldige werving & selectie. We gaan met je in gesprek over jullie organisatie, de eisen die jullie stellen aan het gewenste profiel en de de projectomschrijving. Dit geeft ons een goed beeld en het juiste gevoel. Op basis van dit gesprek vinden we één of meerdere geschikte kandidaten. Dan volgt een kennismaking.

Begeleidingsplan voor een succesvolle stage

In dit plan staan de afspraken. Zoals de duur van de stageperiode, de begeleidingsvorm, de opdrachten die de student moet uitvoeren, de stagegesprekken en de doelen van de stage. In het plan komen ook gegevens over de student. Zoals iemands leerstijl, eventuele ADHD of dyslexie en andere aandachtspunten voor jou als leerbedrijf. Kortom: een compleet begeleidingsplan om de stage tot een succes te maken. Daarin maken we ook de BPV-voorwaarden volledig helder. Zo is duidelijk waaraan de stageperiode moet voldoen.

Begeleiding op de werkvloer

Het kost veel tijd en inspanning en we zien dat stagiaires nogal eens aan hun lot worden overgelaten. Het goede nieuws: wij nemen de stagebegeleiding op ons. Dit doen we met vakkennis, ervaring in het bedrijfsleven en pedagogische skills. Op afgesproken dagen krijgt de stagiaire begeleiding bij jullie op de werkvloer. We ondersteunen bij taken en onderwijsopdrachten en zijn ook het aanspreekpunt voor je organisatie.

Stagegesprekken met school

Namens je organisatie voeren we de voortgangs- en de evaluatiegesprekken met de school. In deze stagegesprekken geven we gerichte feedback over de voortgang. Welke vaardigheden heeft de student geleerd? Wat gaat goed en wat zijn de aandachtspunten? Natuurlijk houden we je continu op de hoogte van de ontwikkelingen. Je kunt vanzelfsprekend mee naar de gesprekken.

Waarom wij op zoek zijn
naar jouw bedrijf!

Voordelen voor de bedrijven!

Gemotiveerde stagiaires die volwaardig meedraaien of extern begeleid worden naar nieuwe bedrijfsdoelen!

 

Plan een intakegesprek

Zie je een ons traineeship als een goede volgende stap?
Vul het contactformulier in een Talent Manager neemt contact met je op!